16 juni 2014 - AMSTERDAM – Biologisch wietkweker Doede de Jong, veroordeeld tot een ontnemingsvordering van een half miljoen euro wegens wietteelt, heeft tijdens Cannabis Bevrijdingsdag de Koos Zwart Award in ontvangst genomen. Deze prijs wordt elke jaar uitgereikt door de coffeeshops verenigd in het PCN, voor een persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor legalisering en normalisering van cannabis. Het festival trok dit jaar een record aantal bezoekers.

18 januari 2013 - UvA - Strenger cannabisbeleid zorgt er niet voor dat blowers minder cannabis kopen. Waar gebruikers hun wiet en hasj kopen wordt wel beïnvloed door het beleid.

Dit concludeert criminoloog Marije Wouters in promotieonderzoek dat zij deed aan de Universiteit van Amsterdam.

30 januari 2013 - PowNed - Sinds buitenlanders weer van harte welkom zijn in de Nijmeegse coffeeshops, is de straathandel 'als sneeuw voor de zon verdwenen'. Dat zeggen coffeeshophouders in de stad.

18 januari 2013 - Het aantal softdrugs-gerelateerde incidenten in de omgeving van Venlo is sinds de invoering van de wietpas sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers die ThePostOnline kreeg uit handen van de politie in de regio Limburg-Noord.

31 januari 2013 - Eindhoven dichtbij - Om toename van drugstoerisme in Eindhoven in de kiem te smoren, moeten Eindhovense coffeeshops zich houden aan het ingezetenencriterium.

De coffeeshops mogen alleen toegang verlenen en wiet verkopen aan meerderjarige klanten met een vaste woonplaats in Nederland. Doen ze dat niet dan ondermijnen ze daarmee ook de proef met gereguleerde wietteelt die de gemeente Eindhoven wil uitvoeren. Dat schrijft burgemeester Rob van Gijzel donderdag in een brief aan de raadscommissie Financiën en Bestuur.